Дестинации

Chimelong Ocean Kingdom, Најголемиот светски аквариум!

Кина го носи доживувањето на аквариумите на сосема ново ниво.

Гинисовата книга на светски рекорди потврди дека Chimelong Ocean Kingdom освои пет светски рекорди, вклучувајќи го и рекордот за најголем аквариум на светот.

Chimelong Ocean Kingdom исто така го држи рекордот за најголем подводен излог, најголем аквариумски басен, најголем аквариумски прозор и најголем акрилен панел. Аквариумот собира вода од 12.87 милиони галони.

Паркот нуди седум различни области со водена тема, секоја симболизира разлилен дел од океанот. Дел е од Chimelong Hengqin Bay Hotel, кој е најголемиот еколошко тематски хотел во Кина.

Напиши коментар