ШоуБиз

Црвениот тепих никогаш немал побизарни модни додатоци

Сезоната на церемонии на гламурозни награди за филм и музика природно, на црвениот тепих, го става во фокус изгледот на гостите, така што веќе не можевме да игнорираме една чудна модна појава која сè повеќе ја гледаме. Неколку пати се вклучи сијаличката на радарот околу овој тренд, но некако не го сфативме сериозно. Време е да престанеме да се спротивставуваме и да признаеме дека бизарните модни додатоци се ИН и се чини дека така ќе биде уште некое време. Целата приказна се чинеше дека започнала со микроторбите на Jacquemus, Mini Le Chiquito, па дури ни лавината саркастични мемиња не ги спречи моделите да ги земат, а за другите сериозни модни куќи како Валентајн или Шанел да направат свои верзии на чанти кои едвај одговараат на слушалките на Apple AirPod.

Барем околу торбите можеме да се согласиме дека се слатки, но што со (повеќе или помалку) секојдневни детали кои почнаа да се појавуваат сè повеќе на црвениот тепих? На пример, Billie Eilish носеше хируршка маска (со потпис на Гучи), Tyler the Creator со спакуван куфер и Maggie Rogers држи шише во специјалната торба Шанел која ја придружува формата на шишето. Можеби познатите личности сфатиле дека овие, во најмала рака несекојдневни модни додатоци ќе го олеснат нивно промовирање во модните портали и дека ќе се најдат на листата на најдобри (или најчудни?) облечени гости.

Што мислите вие?

Напиши коментар