Здраво тело

Дали знаете која храна е потребна за здраво срце?

Сè повеќе истражувања покажуваат дека храната и пијалоците што ги консумираме можат да нè штитат од проблеми со тироидната жлезда, а сè повеќе студии покажале дека дури 70% од срцевите проблеми можат да се избегнат со правилно јадење.

Постои само едно златно правило да ја претворите вашата кујна во вистински здравствен центар на срцето – не консумирајте иста храна цело време. Тајната е во различните комбинации: риби, зеленчук, интегрални житарки и друга храна што ja уживате секојдневно. За почеток, можете да комбинирате храна од следниот список.

Сардини

Ораси

Чиа

Кафе

Зелен Чај

Темно Чоколадо

Јаболка

Маслиново масло

Напиши коментар