Миленичиња

Десет мали раси на кучиња кои не се толку нервозни

Малите кучиња обично се познати по тоа што се многу живи, енергични и лаат, па дури и малку нервозни.

Ова е далеку од вистината затоа што секое куче е всушност одраз на неговиот сопственик.

Сепак, постојат мали раси на кучиња кои се со помирна природа и не се толку гласни и нервозни. Тие се:

– Француски булдог

– Мопс

– Англиски toy шпаниел

– Малтезер

– Англиски басет

– Хаванезер или Хавански Бишон

– Јапонски Шпаниел

– Ротвајлер

– Пекинезер

– Шиба ину

– Болоњско куче

Напиши коментар