Керозин

Дизајнирајте го вашиот луксузен автомобил, Ролс Ројс го наградува најдобриот

Секој што сака да црта автомобили и е на возраст под 16 години има можност да се приклучи на конкурсот за дизајн, започнат од Ролс Ројс.

Победникот ќе го однесе на училиште личен возач во супер луксузниот Фантом.

За да ги забавуваат, за време на корона, младите потенцијални дизајнери на иднината на Ролс Ројс, тие започнаа интересен натпревар. Ги повикаа сите на возраст под 16 години да го нацртаат идниот Ролс Ројс.

Натпреварот би требало да ја стимулира креативноста и имагинацијата на децата и да ги мотивира да останат дома и да го оддалечат умот од сè што се случува во врска со пандемија.

Натпреварувачите на Ролс Ројс, нивните родители или старатели, треба да ги пријават на страната http://rolls-royceyoungdesignercompetition.com и да се надеваат дека ќе биде избран токму нивниот дизајн.

За победникот одлучува тимот за дизајн на Ролс Ројс и цртежите може да се достават до 18-ти мај.

Деца од целиот свет можат да учествуваат. Победникот ќе добие навистина специјални награди.

Неговиот цртеж на Ролс Ројс ќе биде претворен во дигитален модел и ќе се направат професионални слики од него.

Победникот ќе го донесе на училиште и личен возач во супер луксузниот Фантом, најрепрезентативниот модел на производителот, штом ќе помине кризата со корона.

Вториот вицешампион и третото место ќе добијат сертификати за учество потпишани од шефот на Ролс Ројс, Торстен Милер-Атвас.

Најсреќниот учесник од Велика Британија, исто така, ќе биде награден со возење до училиште и неговото училиште ќе добие комплет за склопување на електричен автомобили Greenpower со кој ќе може да се натпреварува во Greenpower Challenge.

Напиши коментар