Дестинации

Добредојдовте на Гренланд!

Додека 85% од Гренланд е покриена со мраз, има лента по должината на крајбрежјето што е навистина зелена! И црвена. И виолетова. И жолта. Всушност, Гренланд може да биде многу шарена.

Таа е исто така најретко населената земја на планетата.

Гренланд има повеќе земјиште од Мексико, но сепак има население од само 50,000 во споредба со 122 милиони во Мексико.

Патеката Арктички Круг на Гренланд, честопати е наведена како една од најдобрите патеки во должина во светот.

Патеката се протега на 200 километри (124 милји) од работ на ледениот риболовски град Сисимиут на западниот брег.

Напиши коментар