Мода

Еден од најпочитуваните хрватски модни брендови со новата колекција capsule има за цел да зачува работни места во текстилната индустрија!

XD XENIA DESIGN воведува нови мерки на XD заштита чија цел е зачувување на работни места во текстилната индустрија!

Веќе познатата capsule линија MICAKATAPEPA, создадена во 2006 година, доби ново освежување прилагодено на новата сегашна состојба.

„Секогаш постои позитивен и хумористичен начин на размислување и постапување. MICAKATAPEPA се грижи за нашите клиенти, но и за нашите вработени и партнери. Зборувајте локално, постапете глобално“, вели Ксенија Врбаниќ.

Акцентот е ставен на живиот меџимурски говор, претежно рурално подрачје, кое исто така е и главна инспирација за натписите за маиците. Неразбирливоста и хумористичноста предизвикуваат воодушевување кај оние што го препознаваат, а и не го препознаваат значењето.

Изгледа скоро како странски јазик, и затоа оваа година додадовме превод. Специфичните изрази на оваа сезона се прилагодени на моменталната состојба.

Натписи:

Fkrej (тргни се), Brni Se i Didi (сврти се и оди) и Nejdi Name (не приближувај се), како нови мерки на XD заштита се достапни на www.xd-store.com.

Кампањата беше снимена врз вработените во XD за да ве приближи до луѓето кои стојат зад дизајнот долги години, со цел да се покаже транспарентност на делувањето во заедницата.

Сè беше снимено на локацијата на XD Design Center, сместен во сред шума во Меџимурје.

Напиши коментар