Дестинации

ELQUI DOMOS, CHILE

Сериозни астрономи се привлечени кон пустината Атакама во далечниот север на Чиле за кристално чисти погледи на ноќното небо.

Во Елки Домос можете да го гледате небото од удобноста на вашиот кревет.

Сместете се во една од седумте куполи кои наликуваат на игло – секоја опремена со телескопи, приватни тераси, кревети на висина и покриви кои може да се отворат за да можете максимално да уживате во ѕвездите.

Хотелот нуди и ноќни астрономски патувања и јавање на коњи навечер.

Погледнете.

Напиши коментар