Миленичиња

Гуми за џвакање за кучиња по препорака на ветеринарите

Гумата за џвакање за кучиња е составен дел од режимот на здравјето на вашето куче. Оралната хигиена на возрасно куче е важна со цел да му се овозможи подобар, поздрав и подолг живот.

Покрај годишните прегледувања на забите, чистење и редовно четкање, употребата на гума за џвакање за кучиња може многу да придонесе за спречување на болести на пародонтот.

Еден од најчестите проблеми со кои се соочуваат повеќето ветеринари кога станува збор за здравјето на кучињата е лошото здравје на забите. Болест на непцата, плак и забен камен може да доведе до откажување на бубрезите, срцеви заболувања и хронична болка.

Ги прашавме ветеринарите како да му овозможиме на нашето домашно милениче да ги задржи забите здрави? Се препорачуваат гумите за џвакање.

Гумите за џвакање за кучиња се вредна инвестиција од неколку причини.

Првата е затоа што тие помагаат во стоматолошката хигиена на вашето куче. Другата е што тие ви олеснуваат да не мора да ги четкате забите на вашето куче темелно 30 секунди секој ден, кога ја имаат оваа играчка. Третата е дека вашето куче ќе има занимација подолг временски период и ефикасно средство за чистење на забите.

Препорака на ветеринарот е да ги користите овие три вида на гума за џвакање за кучиња за да спречите болести на устата и усната шуплина на вашето домашно милениче:

Напиши коментар