Керозин

Италијанците градат електрична Alfa Giulia

Сигурно имате чуено до сега дека годинава Фестивалот за брзина на Гудвуд е одложен заради, очигледни причини. Без сомнение, ова исто така значи дека многу од автомобилите што треба да бидат откриени на настанот исто така се одложени. Навистина се надеваме дека ова не е еден од нив… Може да ви го претставиме Алфа Ромео Џулија ГТ.

Најавено е да се открие на сега одложениот FoS во 2020 година, тоа е силно модифициран Alfa GT Junior со полно јаглеродно тело, акумулатор со батерија од 50,4kWh (давајќи опсег од околу 200 милји) и целосно направен ентериер. Навистина додека GTelectric бара донатор GT Junior, голем дел од стариот автомобил е едноставно фрлен. Само 10% од шасијата е задржана, а остатокот вграден алуминиум за да ја даде потребната сила за да се справи со 518 кс и 693lb ft.

Секако дека има и модерна суспензија и кочници исто така, плус ролна-шипката која ни беше ветена е уредно интегрирана во новата технологија-тешката кабина.

Напиши коментар