Art & Crafts

Како да направите сопствен Инстаграм филтер?

Алатката која ви овозможува да креирате прилагодени филтри за лице и други одлични ефекти за Instagram, Spark AR Studio сега е достапна за сите корисници.

Претходно, таа беше достапна само за Фејсбук и за бета тестирање.

Секогаш е добро да се започне со проба како почетна точка и да се создаде distortion ефект на искривување на лицето.

Преземете и инсталирајте ја најновата верзија на Spark AR Studio на вашиот компјутер. Достапно за Mac и Windows. Ќе бидете пречекани од екранот за да изберете голем број на почетни проекти за истражување. Ве охрабруваме да ги отворите и да се фрлите на истражувате, доколку сакате.

Кога сте подготвени да го активирате овој пробен проект, одете на „Примери“ и изберете „Дисторзија на лицето“. Изберете ја платформата (Фејсбук или Инстаграм) на која сакате да го искористите ефектот и да го именувате вашиот филтер. Сега сè што треба да сторите е да почекате вашиот филтер да биде одобрен. Штом тоа се случи и добиете одобрение, вашите пријатели и следбеници ќе можат да го најдат вашиот филтер на апликацијата.

Сега размислете каков филтер сакате да создадете за вас и вашите пријатели и направете неколку феноменални примероци!

Напиши коментар