Керозин

Како да се исчистат седиштата на автомобилот

Многу сопственици на автомобили се навикнати да го одржуваат уреден автомобилот само од надвор, затоа што тоа го гледаат другите луѓе.

Сепак, чистотата на внатрешноста на автомобилот може да биде поважна од надворешноста.

Особено текстилните ентериери се склони кон прашина, дамки и нечистотии, па затоа треба редовно да се чистат.

Ако нечистотијата стои долго на тапацирот, може трајно да ја промени бојата на ткаенината.

Седиштата на автомобилот се лесни за чистење сè додека ги следите упатствата на производителот.

Првиот чекор е вакумирање на автомобилот.

Вакумирањето на внатрешноста на автомобилот треба да стане редовна рутина. Важно е да користите правосмукалка со голема моќност со голем отвор на четката, за да може да всмука и поголеми парчиња. Повеќето правосмукалки доаѓаат со различни додатоци за да ги собере во сите делови на автомобилот. Не плашете се да ги користите.

Следниот чекор е да се примени средство за чистење.

Многу е важно да се користат производи што се наменети за чистење на авто-текстил, бидејќи сите други агенси можат потенцијално да направат повеќе штета отколку добро и да ја уништат ткаенината. Обично средства за чистење на седиштата на автомобилите доаѓаат во спреј.

Не би било лошо да се чисти едно по едно седиште бидејќи чистењето премногу голема површина во исто време може да резултира во оставање на средството предолго во некоја област и да предизвика несакани ефекти како што е бледеење на ткаенината.

Додека прскате, држете го шишето доволно далеку од седиштето за да нанесете лесен слој. Дозволете агенсот да работи. Инструкциите ќе ви кажат колку време е потребно да го оставите агенсот да работи.

Следниот чекор е да ги исчистите седиштата добро со крпа за чистење или сунѓер, во зависност од препораката на производителот, да ги отстраните дамките и нечистотиите.

Потоа поминете со чиста крпа уште еднаш за да ги исчистите седиштата побрзо.

Повторно користете ја правосмукалката и повторно исчистете го третираното седиште.

Последниот чекор е заштита.

Постојат средства за импрегнација кои можат да им помогнат на седиштата побавно да се валкаат.

Исто така, навлаките за седиштата за автомобили се ефтин начин за заштита. Имајте ги предвид спецификите на вашиот автомобил.

Универзалните навлаки за седиштата може да бидат поевтини, но тие нема да одговараат совршено.

Сепак, тие се исто така добро решение ако не можете да си дозволите оригинални навлаки прилагодени за вашиот автомобил.

Можете да ги замените многу лесно, а тие ќе ги заштитат вашите седишта.

Напиши коментар