Art & Crafts

Се прашуваш како старата маица да ја направиш ултра модерна или сама да ги стесниш широките фармерки? Ние имаме решение за тоа!

Кога во плакарот имате некое парче облека што не го носите бидејќи нешто не е во ред со него, имате две опции: или фрлете го или обидете се да го спасите предметот и да му дадете нов живот на тоа парче. Последново може да биде малку посложено, но воопшто не е тешко.

Дури и маицата која е премногу широка и преголема за вас може да стане симпатично girly парченце. Потребна ви е само малку имагинација, време и трпеливост. Колку е лесно да ја пренамените старата облека и да ја направите сè уште нослива, на сите ни покажа Анета од Hey! каналот во новото видео. Она што го направи со овие три парчиња облека, можете и вие, и што е најдобро, не ви треба големо знаење за шиење. Анета вдахна живот во обична голема маица, го стесни струкот на фармерките кои беа премногу широки за неа и направи еластично супер ластиче за коса од стари хеланки. Погледнете како го стори сето тоа и испробајте се во проекти како овој.

Старата облека лесно може да стане нова, па затоа пред да се ослободите од неа, обидете се да направите нешто ново и поразлично. Ако успеете – одлично, ако не, и онака сакавте да се ослободите од неа, па нека не ви биде жал. Пред да започнете со авантурите по дизајнирање, претплатете се на Hey! каналот и научете многу нови работи!

Напиши коментар