Sweet Home

Какво освежување: На едноставен начин вметнете ја бојата за 2020 година во ентериерот

Бојата на годината во светот на модата предизвика реакции на разочарување, но во светот на дизајнот на мебелот, декорот и ентериерот, таа предизвика општ ентузијазам!

Бојата на годината на Пантон е нешто што се чека со голема радост.

Тоа е момент во кој е постигнат непишан консензус, еднаков по важност за хороскопот. Тој предлага квалитети на кои треба да обрнете внимание и дава симболична нијанса што ги поврзува.

Се сеќавате на сеприсутноста на millennial pink розовата боја?

Три години откако Пантоне ја кимна главата во 2016 година, сè уште е на маици со разни отпечатоци.

Во 2020 година, тоа ќе биде малку подосадна нијанса, „класична сина“ – број 19-4052. „Тоа е боја што предвидува што ќе се случи следно“, рече Лори Пресман, потпретседател на Институтот Пантон, кој ја избира Бојата на годината.

Иако класичното сино изгледа прилично здодевно кога станува збор за стил, во однос на дизајнот на ентериер, оваа боја носи вистинско освежување.

Дури и ако изберете најкласично сино, просторот може да добие една нова нота.

Погледнете подолу неколку примери на вметнување сини тонови во ентериерот.

Сигурни сме дека ќе бидете инспирирани од оваа боја и пријатно изненадени.

Напиши коментар