Керозин

Класичниот 1966 Бетмобил

Дали знаевте дека возилото било изградено од нефункционален концепт на Форд Линколн Футура во 1955 година, кој чинел 250.000 американски долари?

Креаторот Џорџ Барис го купил концептниот автомобил за 1 американски долар и имал три седмици и 15.000 американски долари за да го претвори во „Бетмобил“, во кој биле додадени и делови од „Форд Галакси“.

Погледнете некои интересни факти за овој автомобил во видеото подолу.

Напиши коментар