Bridal

КОГА СВЕТОТ ЌЕ СЕ ОБИДЕ ДА ТЕ СОПРЕ

Што се случува кога сте заљубени, планирате венчавка, а завршувате како позитивен на корона вирус?

Му велите на светот: „свету, нема да нè спречиш, ќе имаме венчавка, ќе имаме гости, ќе одиме на пливање и ќе се искачиме на покривите !!!

Свету, НИШТО НЕ НИ МОЖЕШ!“

ДОБРО ДОБРО…

Можеби не се случи токму така. Повеќе се одвиваше вака.

Гледајќи го нивното куче, кое си ја бркаше опашката, Ден почна да размислува „тој си ја бркаше опашката и ми даде идеја дека никогаш не треба да престанете да ги бркате…. вашите цели”.

Со тоа, Ден почна да ги спроведува своите замисли.

Сепак, трпеливоста на Ден мораше да биде силна бидејќи ова беше изненадување за неговата понежна половина.

Па штом Габс се оддаде на спиење, Ден го започна процесот на размислување:

Корона вирус: Вашата венчавка нема да се случи сега.

Ден: Држи ми го пивото!

Напиши коментар