Новости

КОН ПОВТОРНО СЕ ОГЛАСИ! Она што го рече, нема да му се допадне никому!

Тој повтори дека треба да се вратиме во живот, но дека би било многу лошо доколку повторно се појават заболувања и се забрза преносот на вирусот!

Епидемиологот Предраг Кон рече дека сега безбедно излегуваме од епидемијата, но и дека вториот бран сигурно ќе се случи на есен.

„Сигурно можеме да очекуваме втор бран на есен или доцна есен или зима следната година“, рече тој.

“Се зависи од тоа дали ги почитуваме мерките или не. Во моментот кога ќе се укине вонредната состојба и забраната за движење, тогаш ќе видиме колку сме способни да ги почитуваме мерките. Сигурно ќе има забрана за собирање на јавен простор”, рече Кон.

Напиши коментар