Bridal

Корона вирус: Овој човек со својата понуда за брак гледа позитивно на работите

Пар привремено без работа за време на пандемијата од корона вирусот, има за што да се насмее откако се сврши.

Нејтан Харпер, од Норфолк, сакаше да и предложи брак на својата девојка со која е пет години во врска на прослава со пријателите.

Но, со мерките за социјално дистанцирање, тој наместо тоа и го постави прашањето на Стефани Хајхое кога таа се врати дома од нејзиниот последен ден на работа.

Хајхое (26) изјави дека беше „100% изненадување“.

Менаџерката на продавницата Џулс изјави дека понеделникот „беше чуден ден“ по затворањето на продавниците за малопродажба, како дел од владините мерки за борба против вирусот.

„Да се вратам дома и да ме дочека тоа (предлогот на г-дин Харпер)беше целосно изненадување“, рече таа.

„Беше прекрасно да им се каже на бабите и дедовците кои мораат да останат во домот во моментот и да можат да ги споделат со нив овие навистина многу добри вести“.

Менаџерот на обложувалница, Г-дин Харпер (27) изјави дека тој првично организирал пријателите да им се придружат во нивната куќа во Хетерсет во саботата, каде што требаше да и предложи брак.

Но, кога „стана јасно дека тоа нема да се случи“, тој мораше да ги преправи своите планови.

Тој рече дека понеделникот е последниот ден пред парот да биде во можност да го поминува поголемиот дел од своето време заедно дома, па „беше или тогаш или да чекаат барем уште 12 недели“.

Г-дин Харпер рече дека е „многу среќен“, што Стефани рече „да“.

Парот планира да се земе во 2022 година, а поради големите шанси да бидат неколку недели затворени заедно дома, г-дин Харпер се пошегува: „Сигурен сум дека ако можеме да поминеме низ тоа, ќе го преживееме бракот“.

Напиши коментар