Мојата кујна

Кремасто млеко од јагода

Интернетот има хакови за сè, а некои стануваат се попопуларни од другите. Кремското кафе (ака-далгона кафе) беше едно од најдобро чуваните тајни во светот на храната…сè додека луѓето не започнаа да го прават тоа низ целиот TikTok. Сега, истата техника се користи за кремасто млеко од јагоди и чоколадно млеко.

Луѓето сфатиле како да го користат истиот процес за да направат пијалоци без кофеин, на пример, со различни млека со вкус. За кафето, само користите инстант кафе, шеќер и вода за да го направите кремастиот дел, а потоа го сервирате на мраз и млеко. За млеко, тоа е во суштина истиот процес, само со млечен прав како Несквик или чоколадото Херши за да ги добиете вкусовите.

Напиши коментар