Sweet Home

Кујнски трендови за 2020 година: Истакнати бои и текстури

Обновување на кујната оваа новата година треба да содржи светли, разнобојни акценти, текстурирани табли и позадини со дезен.

Кујната е често пати на прво место кога ќе ни се јави потребата за реновирање или промени во домот. Анкетата во 2019 година за популарни подобрувања во домот откри дека реновирањата во кујната биле најчестиот подобрувања направени во последните пет години.

Прво е бојата, а оваа година не зборуваме само за шумско зелената боја. Постојат портокалови, сончогледово жолти, смарагди, прекрасни ноти и секако електричен блуз. Сината е особено популарна боја за вашиот кујнски кабинет, ага или остров, како што е предвидено од Пантоне. Неговата боја на годината во 2020 година е класична сина боја, која според меѓународниот институт за бои, „[инстилира] смиреност, доверба и поврзаност“, како и „[истакнувајќи ја] нашата желба за сигурна и стабилна основа врз која ќе се гради го преминуваме прагот во новата ера “.

Со ова доаѓа и прилив во опциите за текстурална површина.

Оваа стаклена опција ја замаглува содржината на вашите шкафови, обезбедувајќи ја суштината на полиците да има отворено чувство, без да биде изложена.

Кабинети од дрво со завеси и едноставни работни површини со брутална форма и распрснати метални рачки се дефинирани карактеристики на стилот покажан на сликата погоре.

Можете исто така да пристапите со прибор за готвење прикажан на шпоретот. Антички чајник од бакар на врвот на шпоретот, секако, ќе и даде на вашата кујна еклектично чувство, кое убаво се развива со тековниот тренд.

Напиши коментар