Sweet Home

Куќа со најубав доказ дека кујната и дневната соба во еднo се одлична идеја

Куќа полна со светлина и бела боја со поврзана кујна и дневна соба.

Убаво украсените куќи со топла домашна атмосфера секогаш нè привлекуваат да ѕиркаме во нив, привлекуваат внимание со нивните детали и сè што го прави живеалиштето дом.

Бевме воодушевени од прекрасната куќа во Осло, полна со белина и светлина – а кога ќе го видите само дворот!

Скандинавците честопати имаат многу светлина и белина во своите домови за да му пркосат на мрачното време што е вообичаено за скандинавските земји. Но, кога ќе зајде сонцето, небото во Норвешка станува волшебно убаво, сè свети и има многу живот.

Ова е токму атмосферата во оваа куќа во главниот град на Норвешка, Осло, опкружена со прекрасен двор полн со зеленило.

Внатрешноста е украсена во елегантен, но сепак домашен и шармантен стил со многу убави антички парчиња мебел, како што се фиокарници во спалната соба и масички во дневната соба.

Овој дом е совршен спој на модерно и античко, белина и потемни предмети, што најдобро се гледа во спојот на кујната и дневната соба.

Кујна и дневна соба во едно беше изборот на сопствениците на оваа куќа, а тоа е многу популарен тренд кога станува збор за просторно уредување на станови и куќи, што не е изненадувачки со оглед дека е многу практичен, модерен и отворениот простор создава впечаток на поголема квадратура и просторност.

За нас, оваа куќа е еден од најубавите докази дека кујната и дневната соба се супер идеја, а во нејзиниот магичен двор би сакале да пиеме кафе и да уживаме во убавината што нè опкружува.

Напиши коментар