Новости

МAC козметика донира 10 милиони долари

Како одговор на пандемијата COVID-19, салоните за убавина, велнес и модните бизниси имаат суспендирани услуги и лични пазари за потрошувачи низ целиот свет. Glossier, Sephora и The Wing преземаат мерки на претпазливост за да го спречат ширењето на болеста, при што сите објавуваат изјави оваа недела за нивните планови да одат напред.

МАС козметика
МАС ги става своите пари таму каде што е устата. Преку својата иконска добротворна кампања Вива Глам – која собра над 500 милиони американски долари од нејзиното лансирање во 1994 година, МАС ќе донира 10 милиони долари на 250 организации низ целиот свет кои се борат против корона вирусот. Покрај донацијата на марката, МАС ќе донира 100% од продажбата на кармини на Вива Глам на ранливите заедници погодени од пандемијата.

„VIVA GLAM одсекогаш била за поддршка на ранливите заедници. Таа беше создадена пред многу години, едноставно како фонд за неволја за луѓето на кои им беше потребна безбедност“, рече Џон Демзи, претседател на Фондот МАС Вива Глам и претседател на извршната група од Ести Лаудер Компани АД, се вели во соопштението за печатот. „Да се ​​искористи овој 100% даден модел за да им помогне на луѓето погодени од COVID-19 е продолжение на принципите на кои е основана VIVA GLAM“.

Кајли Козметика & Коти
Крис и Кајли Џенер најавија дека ќе ги здружат силите со Коти, за да произведат санитарни гелови за раце за болниците во Јужна Калифорнија. Геловите ќе бидат донирани на вработените во итни случаи и здравствени работници кои лекуваат пациенти во центарот на пандемијата COVID-19. Секој гел има натпис „Посветено на првите испитаници кои работат на поддршка на нашите заедници“. Најновото партнерство доаѓа откако Кајли и Крис донираа 1 милион американски долари за заштитни средства за здравствени работници.

Унилевер САД
Компанијата, во која се сместени брендови, вклучувајќи ги Дове и Тресем, ја објави својата иницијатива Обединети за Америка денес. Планот има за цел да ги поддржи Американците погодени од пандемијата. Според иницијативата, Унилевер ќе донира повеќе од 8 милиони американски долари за да им помогне на оние кои се погодени од пандемијата, обезбедување храна, лична хигиена и производи за чистење дома.

Дополнително, Унилевер ќе биде партнер со Feeding America за поддршка на банките за храна низ целата земја, ќе донира повеќе од 200 000 маски на локалните болници во New Jersey и ќе организира национален ден на услугата на 21 мај. На овој ден, Унилевер ќе ја искористи својата работна сила за заедницата, донирајќи ги сите производи произведени во нејзините фабрики тој ден или производи со еднаква вредност на оние погодени од COVID-19, обезбедување на помош од околу 12 милиони американски долари за оние кои имаат потреба. Унилевер исто така се обврза да го плати персоналот (вклучувајки изведувачи и вработени со скратено работно време) до три месеци.

Напиши коментар