Новости

Мис на Англија 2019 ја дава својата круна за борба против СОВИД-19

Мис Англија 2019 ја трга на страна својата круна (засега) за да се фокусира на пандемијата на корона вирусот. Баша Мукерје (24) беше докторка специјализирана за респираторна медицина пред да учествува на „Мис на светот“, во декември 2019 година.

Иако продолжува со својата работа во болницата „Аџилак“ во Бостон, Линколншир, откако ја однесе дома својата круна, таа планираше да ја стави лекарската кариера во мирување за да патува низ светот за разни хуманитарни напори по нејзиното последно натпреварување.

Сепак, по четири недели во Индија, каде што донираше канцелариски материјал во училиштата и даваше пари на дом за напуштени девојки, се појави вест дека КОВИД-19 се шири брзо и веднаш се врати дома во Велика Британија. Таа изјави за Си-Ен-Ен дека чувствува дека треба да биде поуспешна за време на пандемијата.

Напиши коментар