Мода

Моделите од целиот свет ја слават денешната глобална писта – во прекрасен мозаик од тексас

Бидејќи модната индустрија продолжува да ги решава своите недостатоци во пресрет на #MeToo, а разговорот околу здравјето и благосостојбата на моделите продолжува да се отвора, младите жени на овие страници креваат глас и ја потврдуваат својата индивидуалност, нивната перспектива и нивните гледишта. Меѓу нив, ќе ja најдете Угбад Абди, која предизвикува стереотипи за муслиманските жени, и Адесува Ајгуеи, чија страст за етичка мода ја информира нејзиното наследство од Западна Африка, Источна Азија и Југоисточна Азија.

Напиши коментар