Sweet Home

ВО ПРОДАЖБА НАЈСКАПИОТ ПЕНТХАУС ВО НОВ ЗЕЛАНД

Ако припаѓате на група луѓе која би уживала во животот во Нов Зеланд, зошто да не си го дозволите неговиот најскап имот?

Неверојатниот супер пентхаус, кој е скапоцен камен во круната на најновиот проект за развој на Окланд, The Pacifica, штотуку излезе на продажба за околу 25 милиони долари. Ако се продаде по оваа цена, пентхаусот ќе биде најскапиот едносемеен дом во историјата на оваа нација.

Со повеќе од 200 станови, од кои 85 проценти се веќе продадени, оваа повеќекатница е висока 178 метри и ќе биде највисоката кула во Нов Зеланд кога ќе се заврши.

Нејзиниот главен скапоцен камен е секако пентхаусот од 1.300 квадратни метри, кој ги зафаќа 53-ти и 54-ти спрат, нудејќи неверојатен панорамски поглед на пристаништето Waitemata.

Пентхаусот во моментов е топла школка, бидејќи неговата надворешност е завршена, но ентериерот е сè уште недовршен, што значи дека идните сопственици можат да изберат дали сами ќе го декорираат или ќе ги купат веќе понудените дизајни.

Во случај на купување на постоечки дизајн, планот се состои од отворена трпезарија на првиот спрат, заедно со дневна соба, лоѓиа и кујна, која доаѓа со одвоена батлерска кујна, соба за забава, канцеларија, просторија за состаноци и библиотека.

На второто ниво на пентхаусот има пет спални соби, а вклучува и прекрасно дизајниран мастер-апартман кој има сопствена теретана, сауна и спа.

Ако списокот на предности не ве убеди дека овој пентхаус е вашиот дом од соништата, можеби нашата галерија ќе успее.

Напиши коментар