Мојата кујна

Најактуелното прашање денес: Како да го подигнете имунитетот?

Многу е важно да имате силен имунитет во секоја ситуација во животот, особено кога владеат вирусите. Свежото овошје и зеленчукот е познато дека имаат корисен ефект врз нашето тело, како и многу витамини Ц заедно со топли пијалоци.

Храната, водата, алкохолот, пушењето, воздухот, лековите, стресот, козметиката и многу други фактори, од година во година, ја стимулираат акумулацијата на штетни материи во нашето тело. Сите овие токсини ги забавуваат процесите на организмот, предизвикуваат болести и ја спречуваат регенерацијата.

Затоа е многу важно да го одржуваме нашето тело здраво. Познато е дека чаша млака вода со лимон го промовира нашето здравје и елиминација на токсините, дека квалитетните парчиња месо доведуваат до подобрување на крвната слика, што е исто така главен фактор во борбата против болести.

Покрај редовното вежбање, во денешно време може да го зајакнете вашиот имунитет со витамински коктел дома со отворен прозорец и здрава диета.

Во 400 гр мед, додадете 3 лимони и 2 корени од ѓумбир. Исечете го лимонот на парчиња и ставете го во блендер, а потоа изматете го добро откако ќе додадете рендан ѓумбир и мед.

Напиши коментар