Sweet Home

Најдовме одличен додаток кој го претвора секој балкон во – канцеларија

Генијална идеја за работа од дома.

Здравствената криза предизвикана од ширењето на корона вирусот, за многумина значеше преместување на канцеларијата помеѓу сопствените четири sида, а излегувањето на балконот е една од ретките допири со сончеви денови, свежиот воздух и пролетта.

Затоа, не е чудно што многумина помислиле да ја комбинираат работа од дома и да уживаат во балконот и да го направат своето мало парче рај во канцеларија.

Во потрага по интересни решенија кога станува збор за канцелариски простор на балкон, тргнавме на прошетка на Инстаграм (каде што можете да пронајдете скоро сè!) и наидовме на генијален концепт што нè освои од прва.

Всушност, тоа е мал додаток што е инсталиран на балконската ограда и служи како работна маса.

Овој супер практичен изум е дело на германскиот бренд Реформхаус.

Rephormhaus е берлинска марка, која од своето основање во 2008 година, има богатство додатоци и мебел за балкони, но додатокот по име balKonzept е еден од оние што би можеле да доживеат огромен бум на популарност во време кога многумина работат затворени во четири sида, а во исто време сакаат да останат надвор.

Дизајнот на balKonzept е потпишан од Мајкл Хилгес, а додатокот во форма на маса се состои од работна површина и дел каде можете да засадите цвеќиња.

Оваа работна маса на балконите доаѓа во неколку различни бои, а судејќи според фотографиите на социјалните мрежи, нејзината цел не е само да служи како работен простор, можете да ставите и списанија и чаша вино на неа доколку немате масичка на балконот.

Цената на официјалната веб-страница е 139 евра, а испораката во рамките на Европската унија е бесплатна.

Напиши коментар