man fashion

Несекојдневната Арашијама во Јапонија

Едно од најпопуларните места за посета во Кјото, Бамбус Грув се наоѓа во областа Арашијама-Сагано, прекрасното предградие на градот Кјото.

Арашијама е едно од најпопуларните туристички места во Кјото заедно со храмот Фусими Инари и храмот Кинкакуџи. Тоа е едно од најпрепознатливите погледи во Јапонија.

Повеќето од бамбусите во оваа шума се високи 5 до 10 m, иако некои достигнуваат до 20 m. Градинарот има патека за одење долга околу 200 метри низ шумата каде што посетителите можат да уживаат во пријатна прошетка.

Патеката се наоѓа помеѓу храмот Тенируџи и Градината Окучи Сансо, кои исто така се и популарни туристички атракции.

Напиши коментар