Sweet Home

Новата бела: 12 докази дека зелените sидови одговараат на секоја просторија во домот

Доколку сакате да ги освежите sидовите на вашиот дом со боја што не е бела, предлагаме зелени нијанси, кои се голем тренд меѓу боите на ѕидовите оваа пролет.

Зелената во моментов е толку популарна што исто така се нарекува нова бела за ѕидови.

Зелената е одличен избор за sидови затоа што има смирувачки ефект.

Зелената ја поврзуваме со природата, лекувањето и тишината.

Прекрасно е што пригушената зелена боја може да донесе живост во собата и во исто време да направи да се чувствуваме многу опуштено.

Која нијанса на зелена боја ќе ја изберете за ѕидовите во вашиот дом, зависи од тоа која просторија сакате да ја обоите.

За спалната соба, придржувајте се до понежни нијанси на зелена боја, како нане и пастелна, за да ви дадете релаксирачко чувство.

Задржете ги потемните нијанси за дневната соба и трпезаријата и канцеларискиот простор ако имате посебна канцеларија во вашиот дом.

Кога станува збор за кујната, сигурно нема да погрешите со комбинацијата на пригушени зелени sидови и бели плакари.

Меѓутоа, ако не сте подготвени или едноставно не сакате да ја обоите целата просторија зелена, можеби ќе ви се допадне идејата да обоите само еден ѕид.

Ова ќе биде доволно за да му дадете на целиот простор нов изглед и живост.

Напиши коментар