Sweet Home

Облеката што ја носиме има своја енергија и влијание врз нас

Облеката што ја носиме има големо влијание врз нашите животи преку енергијата што ја пренесува. Оваа енергија може да биде добра или лоша, затоа е важно да купувате облека кога сте во добро расположение.

Можеби звучи неверојатно, но облеката ни носи енергија, а според Фенг Шуи, ако верувате во тоа, треба да се грижите за тоа што да носите. Ова не треба да се сфаќа трагично, туку да се погледне на позитивната страна и да се облекува тоа што ќе предизвика позитивни реакции и насмевка на лицето.

Стара и истегната облека

Според Фенг Шуи, старата и истегната облека има силна негативна енергија. Според ова верување, истегнатите алишта доведуваат до осиромашување и финансиски проблеми.

Тие можат да доведат до конфликт на вашето работно место, неуспех, итн. Покрај тоа, Фенг Шуи е против старата облека, искинати рабови и искинати колена. Експертите велат дека тоа може да ја оштети вашата аура.

Woman hands holding the knitted thing with hole made by mole

Црна облека

Црната облека привлекува негативна енергија. Експертите веруваат дека темните нијанси можат да влијаат не само на психата, туку и на физичката состојба на телото. Тие привлекуваат депресија и осаменост, предизвикуваат чувство на замор, поспаност и вознемиреност.

Ова не значи дека целосно треба да се откажете од црната облека. Создадете рамнотежа со додавање на светли детали.

Selfie in the mirror to give a check by friends. The process of fitting the dress in the studio of hand crafted clothes.

Animal print

Поддржувачите на Фенг Шуи ве советуваат да се откажете од животинскиот свет. Според нив, таквиот принт може да влијае на лицето што го носи и да го направи напнато, агресивно и немирно.

Експертите велат дека добра аура носат мотивите со цвеќиња и останатите мотиви што се изработени од природни материјали.

Облека на ленти

Лентите, исто така, може да имаат негативно влијание врз вашата благосостојба. Линиите се пресекуваат низ енергетските зони и со тоа ја нарушуваат хармонијата во организмот. Ова може да создаде разни проблеми: од помал застој до големи загуби.

Затоа, купете гардероба со точки.

Облека со геометриски облици

Поради негативното влијание, треба да се избегнуваат нешта со геометриски форми. Кругови, триаголници, квадрати и посложени фигури прикажани на ткаенината создаваат енергија во бетонски рамки. Како резултат, добиваме слабост, замор, недостаток на идеи и инспирација, невнимание и апатија.

woman legs out of a pile of clothes on the floor. shopping addiction concept

Напиши коментар