Убавина

Обликот влијае на изгледот на раката: Како знаете кој е совршен за вашите нокти?

Некои жени едноставно сакаат класици и едноставност, и никогаш нема да им биде досадно, додека некои често сакаат да експериментираат и да си играат со ноктите. Сепак, една работа мора да биде заедничка за сите: чувајте ги ноктите уредни и негувани. Тие даваат посебна нота на женственост, и ако размислувате за одредена форма, прочитајте го продолжението на овој текст.

Облик на бадем
Најголем недостаток на оваа форма е тоа што пука најлесно, за разлика од другите нокти. Сепак, предноста на оваа форма е тоа што дава многу нежен изглед на рацете. Ако го сакате тој ефект, одлучете се за тоа.

Коцкаст облик
Навидум поостри, но кубната форма ги прави прстите да изгледаат пократки и подебели, што на ниту една девојка не и се допаѓа, нели? Иако тие имаат естетски недостатоци, коцките на ноктите се најтешки за кршење и траат најдолго.

Заоблена форма
Прстите со оваа форма секогаш изгледаат подолги, па затоа е најдобро за жени кои навистина имаат кратки прсти. Тие даваат посебна женственост на рацете и ги издолжуваат.

Шпицаст облик
Формата што привлекува најголемо внимание. Некои велат дека изгледаат премногу агресивни и многу остри, други се прашуваат како е воопшто можно да се работи со нив, но жените знаат дека не е невозможно. Сето тоа е прашање на навика, и ако размислите за оваа форма, имајте на ум дека е можно само да ја носите на излиени нокти, бидејќи е тешко за природен нокт да ја одржи издржливоста на оваа форма.

Напиши коментар