Мода

Осум модели на високи потпетици со боја која ќе ја „разбуди“ секоја комбинација

Денот на планетата земја се слави на 22 април во повеќе од 150 земји низ целиот свет, вклучително и кај нас.

Важноста на заштитата на природните ресурси се истакнува тој ден и се обидуваме да го свртиме вниманието кон планетата Земја на која и се заканува опасност поради порастот на глобалното затоплување.

Денот на планетата земја исто така ја означува зелената боја на природата која симболизира раст, хармонија, свежина и плодност.

Зелената има лековита моќ и исто така симболизира стабилност и издржливост.

Позната е како најмирољубива боја за човечкото око, дури може да го подобри видот, а исто така има и смирувачки ефект врз луѓето.

Воедно укажува на безбедност поради што се користи како боја за слободен премин во сообраќајот.

Зелената е директно поврзана со природата и се користи за означување на еко-производи, а маслиновата нијанса е традиционална боја на мирот.

Зелената е одличен избор за комбинации на облека, па зошто да не ја додадете на чевлите?

Откривме високи потпетици во зелена боја што ќе ја подобрат секоја комбинација и ќе бидете среќни што ќе ги носите наместо класичните модели во неутрални нијанси.

Погледнете ги избраните модели во галеријата.

Напиши коментар