Мојата кујна

Освежете се со Сангриа-Лимонада

СОСТОЈЌИ
1/2 g лимонада
1 шише Шардоне или друго бело вино
(750 ml) 2/3 в. лесен рум
1/2 в. малини
1 портокал, исечен
1 Јаболко, исечено

ПРИПРЕМА
-Во голем бокал, помешајте ги лимонадата, виното и румот. -Промешајте, а потоа додадете овошје.
-Ставете ја во фрижидер и ладете најмалку еден час, потоа сервирајте.

Напиши коментар