← НАЗАД НА БОЗА

Ова е бојата на коса која е обожавана од познатите жени ширум светот

Ова е бојата на коса која е обожавана од познатите жени ширум светот
462 Читања

Ако почетокот на новата декада ве инспирира да го промените изгледот, но не сте љубител на драстични промени, овој тренд на убавина може да ве воодушеви.

Според Гламур, Кариса Шауд, фризер во добро познат салон во Чикаго, дизајнира нова, пристојна техника, која ја нарече „twixlighting“. Тоа е мешавина од balayage и baby lights прамени, што резултира со природни златни нијанси на кафена коса.

Според Кариса, овие прамени се многу лесни за одржување затоа што се вклопуваат во природната боја на косата и никогаш не се прават премногу со цел да се избегне оштетувањето на природниот изглед на косата.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk