Одличен рецепт и брза подготовка.
Совршено едноставен рецепт што ќе ве воодушеви.
Послужете ја со рижото!
Состојки:
4 скуши
лимон
рузмарин
сол
маслиново масло
бело вино
Прелив:
7-8 чешниња лук
магдонос
сок од лимон
маслиново масло
сол
Подготовка:
Исчистете ја рибата, измијте ја, исцадете сок од лимон врз неа, ставете сол и рузмарин.
Наредете ја во обложена и подмачкана тава со фолија и додадете уште малку масло.
Наредете неколку парчиња лимон наврз рибата и покријте ја со фолија. Печете на 200 степени Целзиусови околу десет минути.
Отворете ја фолијата и залејте ја секоја риба со лажица или две бело вино и прелијте ја со маслото од фолијата.
Печете уште 15-20 минути. Проверете дали добиле убава жолта боја.
Направете прелив од горенаведените состојки и истурете го врз рибата, од двете страни.
Пријатно!