Дестинации

ПРЕКИНИ ГО ЛЕТОТ ЗА ПАПЕТ, Тахити

Вистина е. Потребно е прво да поминете преку Окланд, но мислиме дека вреди да се запре во Француска Полинезија на патот кон САД со Ер Тахити Нуи.

Папет е главниот град на островот Тахити, порта на океанот допрен од сонцето – совршено ако го имате времето на ваша страна – и сакате да го почувствувате интригантен вкус на Франција во тропскиот рај.

Посетете го музејот Gauguin, уживајте во локалната морска храна зготвена со посебен вкус и поминете некое време на отворено.

Уште подобро, одете до Таравао од другата страна на островот за да стигнете до Тахити Ити (Малиот Тахити).

Таму ќе најдете традиционални полинезиски села, неверојатни водопади и морски пештери и одлични патеки за пешачење.

А воедно тоа е дом на еден од најпознатите светски места за сурфање, Teahupoo, иако треба да го пробате само ако сте доста добри на даската за сурфање.

Напиши коментар