Дестинации

Прекрасниот Ротердам

Приказната за градот, бомбардирањето и реконструкцијата и обидот за иновации кои локалното население сè уште го користи денес за да го обликува својот град, го прават Ротердам фасцинантно место за посета. Сè е можно овде, и има толку многу да се истражи. Дали е Ротердам град кој што мора да се види? Апсолутно!

Ротердам е најкултурниот град во Холандија, кој е домаќин на жители од над 160 различни националности. Актуелниот градоначалник на Ротердам, Ахмед Ауталеб е Мароканец и со тоа првиот градоначалник од Мароко во Холандија.

Погледнете ја галеријата и заљубете се во прекрасната архитектура 🙂

Напиши коментар