Art & Crafts

ПРЕКУ СТО ИЛЈАДИ ЛУЃЕ МУ АПЛАУДИРАА НА ОВОК ТРИК: Еве што треба да направите со краставица за да избегнете горчлив вкус

На социјалната мрежа TikTok се појави видео во кое се објаснува што мора да се направи со краставицата, за да нема горчлив вкус.

Имено, ова видео има повеќе од милион прегледи и над 100 илјади лајкови.

Корисничката на ТикТок, basicallyperkfect, рече дека мора да се пресече едниот крај на краставицата, а потоа тој крај да се трие од остатокот од краставицата. Како што се триеше, од краставицата почна да излегува бела течност, која всушност и дава горчлив вкус на краставицата.

Потоа, краставицата се мие за да се отстрани целата течност од неа. Инаку, краставиците содржат кукурбитацин, што е причина за горчливиот вкус на краевите на овој зеленчук.

Напиши коментар