Дестинации

ПРЕСПИЈ ВО БЕРЛИНСКИОТ АНТИ-ХОТЕЛ

Поставен во некогашна фабрика во уметничката област Neukölln, овој урбан камп го нуди својот шарм во ноќта, без бубачки и други ѕверови што се појавуваат навечер.

„Креативното игралиште“ е исполнето со преправени каравани и чудни дрвени колиби, секој од нив поединечно стилизиран за уникатен престој.

Исто така, има и регуларни простории и кафуле да ве потсетува на градското опкружување.

Градината е опремена со лежалка и лулашка закачена помеѓу дивите цвеќиња, грав и пченка, а Hüettenpalast е толку опуштено место, што лесно може да се заборави дека големиот чад е само неколку метри од овој рај.

За среќа, пријателските домаќини им го олеснија животот на патниците со составување список на локални продавници и кафулиња што најмногу заслужуваат да бидат истражуваат.

А се зборува дека дури и сауна ќе биде додадена во не толку далечна иднина … погледнете го овој простор.

Напиши коментар