Cafe Del Mar

Раката на која носите прстени кажува многу за вас!

Накитот не само што е украс, туку и средство за невербална комуникација која за нас зборува повеќе од зборови. Затоа не е сеедно што ставаме на себе.

Што вели прстенот?

Историјата на накитот е стара колку и човештвото. Некогаш луѓето се кителе со светки, пердуви, канџи…Тоа било доказ за моќ. И секако, начин за привлекување на внимание.

Прстенот ја праќа најкомплетната порака за сопственикот бидејќи е “најзборлест”. Обетките ги сакаат друштвени и духовити жени. Алките ќе ги видите кај личностите кои се трудат да не откриваат многу за себе и секогаш зборубаат со дела, додека на зборови се скржави.

A fork with bracelet with blue jewelry stones

Кој сака масивен накит?

Масивниот накит е секогаш избор на екстровертни личности. Тие се смели, самоуверени, комуникативни, жестоки, желни за внимание.

Обетките кои ги бираат се пренагласени, висечки, квадратни или во облик на големи алки. Огрлицата е исто така висечка и секогаш во пакет со некој привезок. Прстенот обично не е само еден и секогаш е масивен. Алката е голема бидејќи така се паѓа во очи на околината и полесно се воспоставува комуникација.

Beautiful woman with a lot of jewelry . Beauty and accessories.

Што носат повлечените?

Повлечените типови сакаат мали обетки или тенко ланче без никакви светкави додатоци. На љубителите на природата им е важна бојата на накитот па одбираат природни тонови. Златните нијанси одговараат на отворени, храбри и искрени личности, додека сребрените за оние кои сакаат рутина и се да биде по правила.

Не е сеедно ниту дали го носите прстенот на лева или на десна страна на раката, бидејќи во првиот случај искажувате креативност за која е одговорна десната страна на мозокот која ја контролира левата рака. Тоа значи дека накитот на десната рака открива дека размислувате логички. А доколки ги китите двете раце, со тоа покажувате дека се обидувате да прикриете некои слаби точки.

Girl wearing antique handcrafted Turkish rings with grunge patterns and precious stones

Прстен на показалецот претставува самопочитување, а ако е на средниот прст значи дека личноста го почитува системот на вредности. На домалиот прст е врската со бурмата, но доколку личноста не е во брак, на тој начин сака да привлече одреден углед во општеството. Прстенот на малиот прст може да ја унапреди врската.

Напиши коментар