Cafe Del Mar

Реми Мартин лансираше специјално издание во чест на својата историја

Историјата е интригантна и сама по себе е неверојатна, а најдобрите разговори на оваа тема се одвиваат со чаша од најдобриот коњак…

Кога зборуваме за коњак, еден сосема посебен беше претставен во Париз уште во 1900 година.

Светскиот саем „Експо 2020“, што ќе се одржи во Дубаи во октомври, беше парискиот саем одржан во 1900 година, каде беше претставен Луис XIII од познатиот произведувач, Пол-Емил Реми Мартин.

Дури и тогаш, околу 83,000 изложувачи од целиот свет се поклонија пред овој коњак, кој веднаш ги освои сите пофалби, во однос на неговиот квалитет и ексклузивност.

За да го прослави тој момент деновиве, House of Remy Martin ја креираше колекцијата Time Louis XIII: Tribute to City of Lights – 1900.

Коњакот е ограничен на 2.000 нумерирани декантери, украсени со елегантни детали и 18-каратно шампањ злато. Исто така, мора да нагласиме дека декантерите се рачно дувани од страна на мајстори на брендот Saint-Louis.

Прекрасното минато на овој коњак се слави со футуристички детали од најновото издание, кои се рефлектираат во затворачот во кој е втиснат чипот NFC.

Ова им носи на клиентите неколку придобивки, како што се автентикација на производот, пристап до приватниот клуб Луј XIII, уникатни искуства, персонализирани услуги и слично. Louis XIII Time Collection линијата е веќе достапна за купување, со цена од 10.600 долари.

Напиши коментар