Керозин

Руските беспилотни камиони патувале 2.500 километри и го освоиле Арктичкиот круг

Добро познатиот руски производител на тешки камиони „Камаз“ успешно спроведе тестови на своите автономни камиони во суровите временски услови на крајниот север на Русија.

За време на оваа мисија, големите самоодни теретни возила патувале дури и над 2.500 километри во суровите клими сè додека не стигнале до нивната дестинација – Поларниот круг.

Оваа експедиција ја потврди ефикасноста на користењето на автономни системи за транспорт.

„Ова треба да овозможи поголема безбедност на транспортот и да се подобри снабдувањето во тешко достапни области“, истакна рускиот производител.

Напиши коментар