Дестинации

Сараево

Сараево, главен град на Босна и Херцеговина, е компактен град кој што лежи во тесната долина на реката Миjачка, опкружен со Динарските Алпи. Неговиот центар има музеи кои ја одбележуваат локалната историја, вклучувајќи го и Сараево 1878–1918, кој го опфаќа атентатот врз Архукеа Франц Фердинанд од 1914 година.

Напиши коментар