Мојата кујна

Сега е идеално време да научите како да направите леб!

Состојки:
– 560 грама брашно за леб
– 190 грама интегрално брашно од пченица
– 600 грама вода на температура од 36-37 степени
– 17 грама сол
– 3 грама квасец

Време за подготовка: 5 часа
Време на готвење: 30 минути
Вкупен временски период: 5 часа и 30 минути
Порции: 4

Погледнете како да го подготвите во видеото подолу.

Напиши коментар