Убавина

Што најчесто пребаруваат жените на интернет во времето на корона?

Со оглед на многу ограничувања со кои се соочува светот во моментот, треба да бидеме креативни во врска со нашата рутина за убавина. Бидејќи салоните за убавина се затворени, многумина се свртуваат кон методите на DIY за да го задржат својот изглед свеж и негуван. И за да добиете одговори на вашите многу прашања во врска со убавината и нега на телото, луѓето ширум светот се свртуваат кон Google. Можеби ќе ве насмее кога ќе откриете што е најбарано во Google во последно време.

Сè повеќе, пребарувањата во Google се поврзани со убавината на DIY, вклучително и во просек 6.600 месечни пребарувања за да одговорат на прашањето, “Како да ја скратите сопствената коса?” Исто така, многумина се многу заинтересирани за тоа како да ги средат ноктите за да бидат како ноктите на Ким Кардашијан, а во просек десет луѓе месечно сакаат да направат свои марамчиња за шминкање.

Flawless.org одлучи да го истражи она што најмногу е барано на Гугл во последно време во однос на убавината и нега на телото. Подолу можете да ги видите прашањата по категорија – коса, шминка, нокти и влијателни средства за убавина.

Топ пребарувања за коса

Вообичаени прашања што луѓето ги поставуваат за косата:

 • Како да ја навиткам косата со ленти за коса? – 12.100 пребарувања
 • Како да ја скратите сопствената коса? – 6.600 пребарувања
 • Како да ја натерам косата побрзо да расте? – 6.600 пребарувања
 • Колку често треба да се мие косата? – 6.600 пребарувања
 • Како да се отстрани фарбата за коса од кожата? – 5.400 пребарувања

Топ пребарувања за шминка

Најчесто поставувани прашања:

 • Како се шминка? – 2.400 пребарувања
 • Како да се исчиститат четките за шминкање? – 1.900 пребарувања
 • Како се шминкаат очите? – 880 пребарувања
 • Колку е убаво да бидете без шминка? – 590 пребарувања
 • Како да направите DIY влажни марамчиња за шминка? – 10 пребарувања

Топ прабарувања за нокти

Најчесто поставувани прашања:

 • Како да ги отстраните акрилните нокти? – 27.100 пребарувања
 • Ноктите на Ким Кардашијан – 27.100 пребарувања
 • Како да поправите скршен нокт? – 9.900 пребарувања
 • Како да ги зајакнете DIY ноктите? – 50 пребарувања
 • Како да направите маникир DIY? – 30 пребарувања

Топ инфлуенсери за убавина

Со оглед на сегашните ограничувања во движењето, луѓето бараат повеќе од кога и да било познати личности и влијателни лица за да добијат инспирација за шминка и нега на тело.

Најчесто пребарувани инфлуенсери:

 1. James Charles – 12.100 пребарувања
 2. Kylie Jenner – 8.100 пребарувања
 3. Jeffree Star – 6.600 пребарувања
 4. Ariana Grande – 2.900 пребарувања
 5. Kim Kardashian – 1.900 пребарувања

Напиши коментар