Art & Crafts

СКАНДИНАВСКИ ДИЗАЈН: како да направите јазол перница

Фановите на скандинавскиот декор сакаат перници во форма на јазол.

Ќe забележите на многу фотографии прави линии, нежни пастелни бои и многу рамни, празни површини. И покрај тоа што сите го поврзуваат со скандинавските дизајни, јазол перниците ќе изгледаат убаво и со некои други стилови.

Особено интересно е што можете да ги направите сами, а тие ќе изгледаат убаво во дневната соба, како и во спалната соба.

Како да направите јазол перница – совети и материјали

Најдобро е да користите меки и еластични ткаенини како што се плетените за да ја направите перницата.

Постојат различни видови јазли што можете да изберете да ги направите, изберете го оној што ви се допаѓа најмногу.

Перницата јазол може да биде изработен од тенки чорапи што повеќе не ги носите. Но, ако претпочитате да го задржите скандинавскиот стил, светлите и меки тонови се најдобро прилагодени.

Игли за шиење, неколку шпенагли и ножици се главниот прибор што ви треба, и – секако – ткаенина.

Перницата може да биде рачно изработена или на машина за шиење, сето тоа зависи од вештината на вашите раце.

Проверете го видеото за детални инструкции.

Напиши коментар