Здраво тело

Таа секоја вечер става парче сапун под чаршавите, а со тоа го реши проблемот од кој страдаат милиони луѓе ширум светот

Над 3 милиони луѓе во Америка имаат проблеми со спиењето, се превртуваат од едната на друга страна, ја вртат перницата, го местат ќебето и имаат нешто што се нарекува синдром на немирни нозе.

Овие луѓе имаат неверојатна потреба да ги движат нозете секој момент и може да се разбудат среде ноќ поради грчеви.

За жал, не постои лек за овој синдром и може да влијае на другите делови на телото, главата, рацете и торзото.

Постојат многу алтернативни начини на кои луѓето работат да ги ублажат овие симптоми, а еден од нив е да ставите сапун во постелнината.

Сапунот ослободува јони кои ја ублажуваат болката кај овие луѓе.

Погледнете го видеото:

Напиши коментар