Дестинации

Убавините на Турција на вашата дланка

Турција е земја со изразен карактер и фантастични природни убавини. Нејзиното богатство се рефлектира не само во културата и историското наследство со кое што изобилува, туку и во пределите што ја опишуваат.

Планини, долини, мориња, висорамнини, пасишта, долини – списокот е долг. Се чини дека секоја педа од оваа инспиративна земја ја раскажува својата приказна.

Ако некогаш сте имале можност да патувате низ Турција или да одите таму на летен одмор, сигурно ќе ја запомните палетата на најубавите бои што се наоѓаат таму. Ако никогаш не сте ги преминале границите на Турција, дозволете ни да ве однесеме на необично патување.

Еден фотограф е фасциниран од убавините на Турција, тој забележа што го привлече неговото внимание со посета на различни локалитети на оваа единствена земја каде се среќаваат историјата и иднината.

Прекрасните пејзажи, во кои доминира недопрената природа или многу мал удел имаат човечките раце, го покануваат посетителот да застане и да се восхитува на убавината пред него, со нејзината целосна грандиозност.

Гледано преку леќата на фотоапаратот, овој мал дел од Турција што ви го претставуваме денес, е всушност воведниот врв и најавата за сè што се крие во центарот на оваа нереална земја.

Ако ги оставите настрана милионските градови, архитектонските чуда и градската врева и метеж, и се препуштите на мирот и тишината што ги опишуваат дадените фотографии, ќе запознаете еден поинаков дел на оваа земја, што несомнено ќе ви се допадне.

Напиши коментар