Art & Crafts

Вакумирање без машина? Возможно е со помош на овој едноставен трик!

Вакумирањето ги спречува бактериите да допрат до храната, но дали го имате вистинскиот уред за тоа?

Не е важно, бидејќи со овој едноставен трик сега е можно да се направи тоа без помош на машина.

Сè што ви треба е кеса со патент и поголем сад со вода.

Спакувајте ги намирниците и оставете околу 2 см простор до патентот, заостатокот од воздухот да може да избега.

Ставете ја кесата полека во водата, а притисокот од водата ќе го „избрка“ воздухот од кесата.

На крајот, само затворете ја и имате совршено спакувани производи.

Напиши коментар