Cafe Del Mar

Видео: Како да се зголеми ефикасноста и продуктивноста при работа

Околу 25 минути – тоа е времето потребно да се рефокусираме на работата откако некој ќе не прекине.

Професионален организатор советува како да го вратите фокусот на првобитната задача што е можно побрзо.

Штотуку сте започнале со работа, а колега ви доаѓа со познатата реченица: „Може ли само да го решиш ова, да го направиш она, да ми помогнеш…?“ … И вашето внимание е расеано во сите правци!

Тамара Кајари, основач на професионалната фирма за организација „Сложувалка организирање“, нè советува како да останеме продуктивни и ефективни во ситуации што ја нарушуваат концентрацијата.

Напиши коментар